Skip
Gratis verzending vanaf 100€: momenteel ongeveer

Huis inrichten

volgens de principes van Feng Shui

Feng Shui betekent wind en water en is gebaseerd op een Chinese harmonieleer. Omdat onze omgeving invloed uitoefent op onze stemming en hoe we ons voelen, komt de Feng Shui-inrichtingstrend ons uitstekend van pas. Deze methode van vormgeving zou een harmonieus gevoel van welbevinden ondersteunen en nog vergroten.

Wilt u uw huis volgens Feng Shui inrichten en met behulp van tips over de inrichting een behaaglijke ambiance creëren? Bekijk dan eerst eens de Bagua. De Feng Shui Bagua helpt u bij het indelen van de vertrekken. Die zouden zo ingericht moeten worden, dat ze een positieve uitwerking hebben op uw welzijn.

De Bagua omvat verschillende gebieden: carrière, behulpzame vrienden, kinderen, relatie/betrekkingen, roem, rijkdom, familie en kennis. Door verschillende kleuren te gebruiken en het meubilair op de juiste plaats neer te zetten, kunnen de verschillende gebieden gericht versterkt worden.

Uw huis inrichten volgens Feng Shui betekent echter niet dat u van andere inrichtingsstijlen af moet zien. Of u nu een moderne woning wilt, de landhuislook of een inrichting in klassieke stijl - Feng Shui is uitstekend te combineren met verschillende woonstijlen. U kunt daarbij zelf beslissen of u uw hele woning of alleen maar bepaalde vertrekken volgens Feng Shui in wilt richten.

Uw slaapkamer inrichten volgens de principes van Feng Shui

Feng Shui is vooral in de slaapkamer van groot belang. De slaapkamer is een oase van rust en een plaats om u terug te trekken, waar u zich kunt ontspannen en waar u nieuwe krachten opdoet. Voor een Feng Shui-inrichting van uw slaapvertrek is het nodig gebruik te maken van onopvallende en harmonieuze kleuren. Vooral bruin-, beige- en groentinten zijn volgens Feng Shui bijzonder goed.

Een ander belangrijk punt is het bed. Het is niet voldoende het bed gewoon tegen de een of andere muur te zetten. Omdat we in bed door dromenland reizen en gedurende langere tijd slapen, moeten we ons er zeker voelen. Het bed moet daarom zo worden neergezet, dat het hoofdeind tegen de muur staat en u de deuren en ramen kunt zien. Volgens Feng Shui is het belangrijk dat het bed niet tussen de deur en het raam staat en zich ook niet tussen twee ramen tegenover elkaar bevindt. Bovendien mogen zich in de muur waar het bed tegenaan staat geen water- of verwarmingsleidingen bevinden, omdat die de slaap kunnen beïnvloeden. Het voeteneinde van bed mag daarbij niet naar de deur wijzen, omdat de energiestromen (Chi) daardoor afgezwakt worden.

Door alles op de juiste plek te zetten wordt niet alleen een gevoel van zekerheid overgebracht, het zorgt bovendien voor een rustgevende en aangename stemming in het vertrek. Wanneer u uw slaapkamer wilt inrichten volgens de principes van Feng Shui heeft u maar weinig spullen voor decoratie nodig. De essentie van deze inrichtingstrend berust op orde en het is dus nodig voor gesloten meubilair te kiezen. Bovendien mogen boven uw bed geen zware planken of grote afbeeldingen hangen. Die kunnen de zekere atmosfeer beïnvloeden. Er mogen zich geen spiegels in het slaapvertrek bevinden, omdat die volgens Feng Shui voor onrust zorgen. Hang in plaats daarvan leuke foto's van uzelf en uw dierbaren op. Wat denkt u bijvoorbeeld van een foto van uzelf en uw partner? Foto's van mooie momenten met dierbare personen zorgen niet alleen voor een romantische stemming, maar versterken ook het gevoel van welzijn - en overigens ook de relatie.

Voor het scheppen van innerlijke rust mogen er in uw slaapkamer geen televisies of andere elektrische apparaten zijn en ook metalen meubilair wordt als slecht beschouwd. Houten meubels zijn het meest geschikt voor een harmonieuze atmosfeer.


Uw woonkamer inrichten volgens de principes van Feng Shui

Laten we beginnen met de kleuren. Wanneer u een Feng shui-inrichting voor uw woonkamer wilt, dan zijn pastelkleuren en crème- en wittinten het meest geschikt. U kunt vervolgens een stijlvol accent aanbrengen met behulp van de kleuren oranje, rood en geel. Houd echter rekening met wat u voornamelijk wilt doen in uw woonkamer. Is het een vertrek om met elkaar te praten en gezellig samen eten of is het eerder een plek om u te ontspannen? Wanneer de woonkamer tegelijkertijd dienst doet als eetkamer, zijn vooral rood- en oranjetinten bijzonder geschikt.

Net als in de slaapkamer staan de sofa en het andere woonmeubilair tegen de muur, zodat uw blik op het vertrek is gericht. Omdat de muur zich achter u bevindt, zult u al snel vaststellen dat u zich meer geborgen en zekerder voelt. Mocht u de bank niet tegen de muur kunnen zetten, zet dan een meubelstuk of ander decoratief artikel achter de bank. Op die manier voelt u zich zekerder. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een plant of een commode. U krijgt een nog harmonieuzer geheel door gebruik te maken van een U-vormige bank, zodat u met uw dierbaren in een halve kring kunt zitten. Zowel uzelf als uw gasten krijgen zo een gevoel van nabijheid en groter welzijn. In tegenstelling tot een bank in L-vorm zorgt deze zitplaatsindeling ervoor dat niemand uitgesloten wordt van de gezelligheid.

Volgens Feng Shui is het in de woonkamer belangrijk het midden van het vertrek open te laten. De Chi kan zo vrijelijk stromen, zich uitbreiden en de bewoner versterken. Om het vertrek niet te leeg aan te laten doen, kunt u in het midden een rond tapijt leggen dat harmonieus past in het totaalbeeld. Het is daarbij belangrijk dat u teruggrijpt op al gebruikte kleuren. Tapijten zorgen - net als bij elke andere inrichtingsstijl - voor een gezellige atmosfeer en een opwaardering van het hele woonvertrek. Een vloerkleed is niet alleen uitstekend geschikt in het midden van de kamer, maar ook onder de tafel bij de bank.

Anders dan in de slaapkamer kunt u in de woonkamer gerust spiegels ophangen. Dat zorgt ervoor dat het vertrek er groter uitziet.

Om over voldoende bergruimte te kunnen beschikken, heeft u vooral kasten nodig. Hoekige kasten kunnen echter het door u gecreëerde gevoel van rust in de woonkamer verstoren. Zet bijvoorbeeld een plant voor een hoekkast, zodat die er minder hoekig uitziet. Verwijder obstakels en laat de deuren open om de energiestromen makkelijker door elk vertrek te laten vloeien. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet de voordeur en de badkamerdeur. Ook tegenover de deur in de hal mag zich geen spiegel bevinden, om weerkaatsing van de Chi tegen te gaan.

Met Feng Shui kunt u afzonderlijke delen van uw leven verbeteren en zo uw gevoel van welbevinden vergroten. Creëer woonvertrekken waarin u zich lekker voelt.


Jouw benuta Style Team

Shop nu