Skip
Gratis verzending vanaf 100€: momenteel ongeveer

De grootte van tapijt bepalen

& het op de juiste manier neerleggen

Op de vraag naar de juiste grootte van een tapijt is het niet zo eenvoudig een algemeen antwoord te geven. Bij het kopen van een tapijt moet rekening worden gehouden met de volgende aspecten.

De juiste grootte van het tapijt bepalen

#Op de vraag naar de juiste grootte van een tapijt is het niet zo eenvoudig een algemeen antwoord te geven. Bij het kopen van een tapijt moet rekening worden gehouden met de volgende aspecten.

  • Waar dient de ruimte voor??

  • Hoe groot is de ruimte?

  • Waar en hoe staan de meubels?

Het kiezen van de grootte van het tapijt gebeurt vaak op het oog. Daarom worden echter vaak te kleine tapijten gekocht, die in het vertrek verloren gaan en allesbehalve harmonieus aandoen. Maar dat wil nog niet zeggen dat een groter tapijt geschikt is voor elke kamer. Een te groot tapijt kan al snel maken dat een vertrek er te vol en onevenwichtig uitziet.In geval van twijfel is een groter tapijt echter meestal wel het meest raadzaam.

Om de juiste maat van het tapijt te bepalen, is het raadzaam om vooraf de oppervlakte te meten die het tapijt moet bedekken. Hiervoor moeten de meubels worden neergezet zoals ze daarna op het vloerkleed worden geplaatst. Nu kan de breedte en de lengte van het nieuwe vloerkleed gemakkelijk worden opgemeten. De rand van het tapijt kan op de vloer worden aangegeven met plaktape of kranten, zodat je een goed overzicht krijgt van het gebied dat het nieuwe tapijt zal bedekken.

Belangrijk: probeer de tape van tevoren op een onopvallende plaats uit om er zeker van te zijn dat er geen resten achterblijven!

Woonkamertapijt grootte bepalen

Slaapkamertapijt grootte bepalen

Eetkamertapijt grootte bepalen

Grootte van de loper

Doordacht woonconcept

Door het tapijt op de juiste manier neer te leggen, brengt u een doordacht woonconcept over. U kunt op die manier bepaalde gedeeltes die op verschillende manieren worden gebruikt van elkaar afscheiden.Het maakt niet uit of dat is voor de vormgeving van het terras of inrichting van de woonkamer.

Om ervoor te zorgen dat tapijten, die nu goed liggen, hun charme en glans behouden, moet je weten hoe je ze goed onderhoudt en reinigt. Kijk maar eens naar onze blogpost over vloerkleed reiniging.

Jouw benuta Style Team

Shop nu