Skip

Labels en certificaten benuta

De kwaliteit en het eigen vermogen in benuta

Bij benuta, hechten we veel belang aan een modern design en chique, maar vooral om een duurzame en de fabricage van de mensenrechten. Onze vele gecertificeerde kwaliteit labels kunnen ook aantonen onze inzet voor eerlijke producten en de kwaliteit te bieden. In de volgende paragrafen, bieden wij u een overzicht van onze verschillende labels en certificaten. Onze klantenservice staat tot uw beschikking voor het geval u nog vragen heeft over het algemeen of specifiek onderwerp.

Keurmerken • Öko-Tex Standard 100

  De International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology (Oeko-Tex) wordt vertegenwoordigd door neutrale en onafhankelijke test- en onderzoeksinstituten in meer dan 60 landen wereldwijd. Met de Oeko-Tex Standaard beschikken zij over een betrouwbaar keurmerk op basis van een onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor textielproducten. Veel tapijten uit de benuta online shop, waaronder enkele van onze kindertapijten, zijn getest op schadelijke stoffen volgens de criteria van Oeko-Tex en dragen het keurmerk.

  Meer informatie vindt u op www.oeko-tex.com

  Eerlijke handelsetiketten

  Care & Fair

  Sinds 1994 zet Care & Fair – Teppichhandel gegen Kinderarbeit e.V. zich in voor de kinderen van de tapijtknopers in Nepal, Pakistan en India, inclusief hun families. Daarbij hoort (volwassenen-)onderwijs en gezondheid. Intussen werkt Care & Fair samen met ex- en importerende leden uit meer dan 24 landen, die met hun contributies en giften de projecten financieren.

  Daarbij hoort bijvoorbeeld de Nederlandse tapijtfabrikant Brink & Campman en uiteraard ook benuta. Meer info leest u in ons blog-bericht over Care & Fair.

  Meer info vindt u op : www.care-fair.org

  ,