Skip
Gratis verzending vanaf 100€: momenteel ongeveer

Vloerkleden & accessoires in harmonie met de natuur

Van natuurlijke materialen zoals wol en jute tot gerecycleerde synthetische vezels: Bij benuta Pure vind je hoogwaardige tapijten en accessoires die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Voor een meer bewuste inrichting en een huis dat past bij jouw waarden.

537 Producten

537/537 Resultaten

Mindful inrichten - bewust leven: benuta Pure

Altijd online, non-stop bereikbaar en constant onderweg - in onze snelle tijden is ons huis een oase van rust die ons aardt en ontspant. Daarom is het nog belangrijker dat we deze plek met aandacht en bewust inrichten - met gecureerde vloerkleden en accessoires van benuta Pure. Onze ontwerpen draaien om vertragen, terugkeren naar de essentie en kracht halen uit het authentieke. Daarom gebruiken we hoogwaardige materialen die afkomstig zijn van natuurlijke of gerecyclede bronnen. Onze tijdloze basics zijn zo ontworpen dat je er lang van kunt houden - want bewust leven betekent ook bewust inrichten.

Breng de natuur thuis met een vloerkleed


Wij gebruiken duurzame en hernieuwbare grondstoffen zoals wol, sisal of jute voor onze natuurvezel vloerkleden. Welke maat, kleur of vorm je ook zoekt - bij benuta Pure vind je gemakkelijk het perfecte natuurlijke vloerkleed voor je huis. Ga voor meer informatie over onze materialen naar onze materialenpagina.

Waardevolle natuurlijke grondstoffen: Vloerkleden van wol

Dankzij zijn natuurlijke textuur is wolvezel een uitstekende basis voor vloerkleden - zowel geverfd als natuurlijk. Onze ongeverfde wollen vloerkleden zijn bijzonder waardevol voor het milieu: ze worden niet geverfd en besparen dus water en chemicaliën bij de productie. Hoogpolig, plat geweven of ongeverfd - onze vloerkleden van wol zijn essentieel voor elk huis.

Meer geweldige eigenschappen van wollen vloerkleden:

  • vochtregulerend

  • warmte-isolerend

  • geluiddempend

  • bestand tegen vuil

  • antistatisch en stofbindend

Robuuste klassiekers: tapijten van sisal en jute

Vloerkleden van jute en sisal zijn gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Met hun tijdloze uiterlijk en slijtvaste structuur zijn ze de perfecte basis voor elk huis en passen ze moeiteloos in bijna elk interieur.

Vloerkleden van gerecycleerde materialen

Bij benuta Pure ontwerpen we producten die je huis veranderen in een plaats van welzijn. Daarbij hebben we altijd het huis van ons allemaal in gedachten: onze aarde. Met onze ontwerpen van gerecycled polyester, dat 100% afkomstig is van oude PET-flessen, geven we oud plastic een nieuw leven en voorkomen we dat het in onze oceanen terechtkomt. In het productieproces verminderen we ook het gebruik van water, energie en aardolie waarmee we een belangrijke stap zetten naar een duurzamere toekomst. Hiervoor hebben we zelfs de Green Product Award 2022 gewonnen met ons vloerkleed Kiah.

Veel van onze gerecyclede ontwerpen zijn gecertificeerd. Klik hier voor meer informatie over onze kwaliteitszegels. In de productdetails kun je zien welk keurmerk jouw benuta Pure favoriet draagt.

Onze verantwoordelijkheid, jouw favorieten

De meeste van onze vloerkleden worden met de hand gemaakt in landen waar de productie van vloerkleden een lange traditie heeft. Wij selecteren onze productielocaties volgens strenge criteria zoals eerlijke arbeidsomstandigheden en werken alleen samen met partners die dezelfde waarden en principes hebben als wij. Om kinderarbeid in de vloerkledenindustrie actief te bestrijden zijn we al jaren partner van Care & Fair. Sinds 2020 bouwen we ook een nieuwe school in Mowaiya, India. Meer informatie over onze benuta School vind je op onze blog.

Less is More: Responsible Shipping

Om onze ecologische voetafdruk laag te houden en onnodig verpakkingsafval te besparen verzenden we veel van onze producten in recyclebare dozen. Ook passen we de grootte van de verpakking aan de grootte van het vloerkleed aan. Zo vermijden we te grote pakketten en onnodig afval.

Bewust inrichten, langer genieten

Zorgvuldig wonen en inrichten begint met de zoektocht naar het perfecte vloerkleed. Wij vinden het belangrijk om je daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom kun je in onze benuta shop veel advies vinden over het kopen van een vloerkleed: het vinden van de juiste maat, de eigenschappen van de verschillende materialen en hoe je ze schoon maakt. Als je je favoriet hebt gevonden en er zeker van wilt zijn dat het echt in je huis past kun je veel van onze vloerkleden ook als sample bestellen.