Skip
Gratis verzending vanaf 100€: momenteel ongeveer
 • Home>
 • natural living
 • Natuurvezel vloerkleden

  863 Producten

  863/863 Resultaten

  Natuurvezel vloerkleden & natuurlijke vloerkleden bij benuta

  Vloerkleden met natuurlijke vezels zijn erg populair dankzij hun natuurlijke materialen. Het assortiment varieert van wol, katoen over sisal, jute, bamboe tot zeldzamere natuurlijke vezels zoals hennep, bananen, zijde en leer. Hoewel synthetische vezels in toenemende mate worden gebruikt in de textielindustrie, krijgen natuurlijke vezels hoge prioriteit dankzij hun veelzijdige eigenschappen en potentiële toepassingen. Ze dienen bijvoorbeeld ook als uitgangsmateriaal voor vele soorten van tapijten en geven niet alleen moderne, maar ook klassieke tapijtvarianten een mooie, natuurlijke uitstraling. De robuuste en veelzijdige eigenschappen van natuurlijke vezels maken ook verschillende productiemethoden mogelijk, zoals knopen, weven of tufttapijten. Een sisal vloerkleed of een jute tapijt heeft meestal een geweven structuur in vergelijking met het wollen vloerkleed.

  Ontdek het grote aanbod vloerkleden van natuurlijke vezels

  Een natuurvezel vloerkleed geeft elk huis een aangename toets van natuurlijkheid en charme. Aangezien dit bijzonder wordt gewaardeerd in woonkamers en slaapkamers, zijn tapijten met natuurlijke vezels de perfecte accessoire voor deze gebouwen. Voor een keukentapijt of een buitentapijt zijn synthetische vezels zoals polypropyleen daarentegen meer geschikt omdat ze aan een speciale lading worden onderworpen. Natuurlijke vezels hebben uitstekende thermoregulatoire eigenschappen. Door deze "losse en holle" structuur zijn ze in staat om waterdamp op te nemen en terug te geven wanneer dat nodig is, wat vooral geldt voor wollen en katoenen tapijten. Bovendien kunnen ze effectief warmte opslaan. Het praktische ervan: wollen vloerkleden absorberen bijvoorbeeld niet alleen warmte, maar creëren ook een natuurlijke, gezonde leefomgeving door de luchtvochtigheid in woonruimtes te regelen, de geuren die worden geabsorbeerd te neutraliseren en ze weer terug te geven aan het milieu.

  Van K voor katoen tot S voor sial tot W voor wol: bij benuta vind je een grote selectie natuurlijke tapijten gemaakt van veel verschillende natuurlijke materialen. Rond, als loper of klassiek rechthoekig. Blader online en kies een vloerkleed van natuurlijke vezels in een design dat perfect bij jou en je interieurstijl past. Je vindt het hier:

  • Effen stijlen voor een moderne sfeer

  • Natuurlijke stukken met geometrische patronen

  • Schattige kinderdesigns van katoen

  • Robuuste natuurlijke vloerkleden voor de keuken, hal en eetkamer

  • en nog veel meer

  Koop vloerkeed in natuurlijke vezels online

  Een tapijt van natuurlijke vezels is een hoogwaardig natuurlijk product dat natuurlijkheid en esthetiek combineert. Met een kleed gemaakt van Nieuw-Zeelandse wol, krijgt u thuis een bijzonder nobel en eersteklas product, waarvan u de aanwezigheid zeker zult waarderen. Omdat wolvezels en zijden vezels de verf zeer goed kunnen absorberen, zijn ze bijzonder kleur- en lichtecht. U vindt dus niet alleen tapijten in felle kleuren van elke soort in ons assortiment, maar ook tapijten in pastelkleuren. Natuurvezel tapijten imponeren niet alleen met hun verscheidenheid aan ontwerpen, maar ook met een veelheid aan verschillende vormen: een hoogpolig tapijt van natuurlijke vezels met zijn knuffelige pool zorgen voor uitzonderlijk hoog comfortniveau in alle kamers, terwijl je je voeten warm houdt, maar zelfs een rond sisal kleed zal je verrassen met zijn onvergelijkbare weerstand.