Levertijd: actuel ca. 2-3 dagen | Verlengd restitutierecht: 60 dagen | Hulp & Contact
20% EXTRA op ALLES!
▸ Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Perzische vloerkleden

Producten 1-67 van 67

Producten 1-67 van 67

Producten 1-67 van 67

Perzisch vloerkleed

Perzische tapijten zijn al duizenden jaren inspirerend met een rijke verscheidenheid aan kleuren en patronen. Maar ook edele materialen, die de prachtige ontwerpen door unieke structuren afronden, zijn een typisch kenmerk van deze schatten. Als gevolg daarvan zijn Perzische tapijten niet alleen populair dankzij hun vorm, maar ook vanwege hun solide eigenschappen en een lange levensduur. Hun uitzonderlijke kwaliteit is te wijten aan het Perzische tapijt, dat is gebaseerd op traditionele knoopte vakmanschap. Perzische tapijten zijn oude erfgenamen van nomadische volkeren, die op een indrukwekkende manier de rijke cultuur van Perzië weerspiegelen en een stijlvolle aanraking geven aan het huis.

 

Perzische tapijten van wol en zijde

Oud-gevestigde natuurlijke vezels zoals zijde en wol zijn al duizenden jaren gebruikt voor de vervaardiging van Perzische tapijten, aangezien de vezels bijzonder robuust, makkelijk te onderhouden en langdurig zijn. Bovendien kan hun fijne structuur dicht verwerkt worden. Bloemendecoraties en figuratieve representaties zijn populaire motieven, die niet alleen op een traditioneel Perzisch tapijt zijn, maar ook gedeeltelijk op een vintage tapijt, een moderne variant van de Perzische tapijten. Ziegler tapijten nemen hun ontwerp ook als voorbeeld en worden daarom versierd door sierlijke neusjes en elegante randen. Terwijl hun intense kleuren herinneren aan de prachtige kleuren van een Boho-tapijt, lijken hun robuuste eigenschappen op die van moderne wollen tapijten en maken ze bijzonder expressief en levendig.

 

Nain tapijten

Perzische tapijten worden gewoonlijk genoemd naar hun productiegebied, de zogenaamde Provenienzen, die het produceert. De bijzondere eigenschap van Provenienzen is dat zij hun eigen kleur- en patroontradities creëren en daardoor aanzienlijk bijdragen tot het vormen van Perzische tapijten. Nain tapijten komen uit een van de bekendste tapijtregio's, de stad Nain, die in de provincie Isfahan worden vervaardigd. Net als andere Perzische tapijten heeft een Nain tapijt een bijzonder groot aantal knopen en is geknoopt van wol of zijdenvezels.

Ontdek alle pracht van Perzische tapijten online bij benuta en geef uw interieur een harmonieuze sfeer met traditionele schatten uit het Oosten.