Skip
Gratis verzending vanaf 100€: momenteel ongeveer
 • Home>
 • vintage tapijten
 • Vintage vloerkleden

  274 Producten

  274/274 Resultaten

  Vintage vloerkleden

  Terug in de tijd: vintage tapijten en vintage vloerkleden zijn al een tijd een grote trend in de meubelsector en veroveren steeds meer woningen; soms als ronde tapijten, soms als tapijtlopers. Daarbij speelt het niet zo’n grote rol welk patroon er op het vintage tapijt staat, maar gaat het meer om de algemene uitstraling. Vintage artikelen geven aan de ene kant de indruk dat ze al lang in gebruik zijn en weerspiegelen daarmee een gevoel van betrouwbaarheid en traditie. Aan de andere kant zijn ze in de ware zin van het woord tijdloos en u hoeft niet bang te zijn dat tapijten in vintage-stijl een kortdurende trend zijn. Vaak worden ze uit onderhoudsvriendelijke synthetische vezels gemaakt, waardoor ze net zo duurzaam als keukenlopers zijn. Een vintage model is vaak geïnspireerd op de ontwerpen van klassieke oosterse tapijten, maar behoort tot de categorie moderne vloerkleden.

  Patchwork tapijten

  Tapijten met een patchwork ontwerp zijn vaak ook op “oud” gericht, net als vintage tapijten. Als patroon domineren hier echter lapjespatronen en vervaagde, verbleekte kleuren zijn minder prominent. Een mooi patchwork tapijt kan ook knallende, bonte kleuren hebben. Een groen tapijt in patchwork ontwerp is bijvoorbeeld uitstekend geschikt als leuk kindertapijt, vooral voor iets oudere kinderen en jongeren. Het verwerken van de materialen kan heel verschillend zijn: soms is een patchwork tapijt in de eigenlijke zin van het woord uit meerdere stukken aan elkaar genaaid, soms is het op deze manier geweven of hoogwaardig handmatig gemaakt zoals een goed wollen tapijt. In ieder geval is een patchwork tapijt in staat om vooral grotere ruimtes en puristische interieurstijlen wat leven in te blazen.

  Used-look vloerkleden

  Bij benuta kunt u ook een grote hoeveelheid vintage tapijten vinden. Vervaagde kleuren, verschillende patronen en ontwerpen, verschillende stijlen: kies tussen oosters geïnspireerde klassieke patronen, trendy retro-modellen of tapijten met een used-look. We bieden ook een groot aanbod aan moderne patchwork tapijten voor elke smaak en woonruimte. Als u trouwens meer van klassieke modellen houdt, vindt u misschien iets bij de hoogwaardige oosterse tapijten. Enkele van onze favoriete stukken zijn onze vintage loper en onze vintage vloerkleden in groen voor een natuurlijke charme in huis.


  Binnen onze uitgebreide selectie vloerkleden vindt u zeker het perfecte exemplaar om uw huis stijlvol in te richten.

  Geweldige kleuren: vintage vloerkleden in grijs, beige, rood & co.


  Als kleurrijke blikvanger of eenvoudig stuk voor elke interieurstijl: bij benuta vind je online een grote selectie vintage vloerkleden in grijs, beige, rood en vele andere trendy kleuren. Onze modellen in beige of grijs kunnen stijlvol gecombineerd worden en passen in elk kleurenschema. Kies kleurrijke woonaccessoires zoals kussens, dekens, foto's of vazen voor visuele accenten. Een grijs vintage vloerkleed in de woonkamer met petrolkleurige accenten ziet er bijvoorbeeld geweldig uit. Er zijn geen grenzen aan het ontwerp - probeer het eens!