Skip
Gratis verzending vanaf 100€: momenteel ongeveer
 • Home>
 • moderne vloerkleden
 • Moderne vloerkleden

  1933 Producten

  1933/1933 Resultaten

  Ontdek moderne vloerkleden online

  Moderne vloerkleden behoren tegenwoordig tot de meest geliefde vloerkleden. Gezien de grote hoeveelheid aan stijlen en patronen is het niet verrassend dat de inzetmogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Een modern tapijt kan elke woonkamer oppeppen en het interieur een individuele touch geven. Een hoogpolig tapijt is erg geschikt voor de gezellige hoek in de woonkamer. In de slaapkamer zorgt hij voor warme voeten ’s ochtends en ’s avonds; een origineel tapijt in de woonkamer maakt de kamer direct meer huiselijk. Maar juist in huis speelt naast het uiterlijk natuurlijk ook functionaliteit een grote rol. Er is bijna geen badkamer zonder badmat; deze mat moet er niet alleen goed uitzien, maar ook slipbestendig en het liefst ook wasbaar zijn. Bij benuta heeft u een brede keuze wat kleuren en verschillende ontwerpen betreft. Om ervoor te zorgen dat u snel iets kunt vinden, maken we het zoeken eenvoudiger met talrijke filtermogelijkheden. Naast moderne tapijten bieden we ook een heleboel modellen voor uw kinderen: een mooi kindertapijt creëert zin om te spelen en te zitten; qua leeftijd past natuurlijk ook een modern tapijt prima in een kinder- of jongerenkamer. Qua kleuren en patronen is de overgang tussen klassiek-elegant en trendy soms niet zo zwart-wit. Daarom vindt u ook in onze categorie met oosterse tapijten een veelvoud aan klassieke ontwerpen die tijdloos zijn en ook als moderne tapijten kunnen worden beschouwd. Hier bieden we alles aan, van prijsbewuste tapijten tot handgeknoopte meesterwerken.

  Groot aanbod in design vloerkleden

  Bij benuta vindt u elegante vloerkleden, maar ook trendy designstukken in vele verschillende vormen, kleuren, materialen en van veel verschillende merken. U kunt kiezen tussen gezellige hoogpolige tapijten, stijlvolle laagpolige tapijten, tapijten uit natuurlijke vezels zoals wol, sisal, jute, hennep of katoen; of moderne tapijten gemaakt van synthetische vezels zoals acrylvezel, polyamide of andere materialen. Er zijn geen grenzen aan de veelvoud aan keuzes en we doen ons best op steeds de nieuwste en mooiste collecties te verwezenlijken. Bij zo'n aanbod vraagt men zich soms af welk tapijt het nou eigenlijk moet worden. Om een keuze te maken waar u werkelijk voor lange tijd tevreden mee kunt zijn, is het belangrijk om niet alleen naar actuele designvoorkeuren of kortdurende trends te kijken, maar om allereerst een blik in uw eigen woning te werpen. Precies op de plek waar het nieuwe design tapijt terecht moet komen. Hier zijn een aantal factoren om rekening mee te houden. Ten eerste natuurlijk de beschikbare oppervlakte: hoe groot kan en moet het gebied zijn dat met het tapijt bedekt gaat worden? Vervolgens moet u zich afvragen waarvoor dit gebied gebruikt wordt en welke specifieke eisen dat aan het tapijt stelt. Een tapijt dat in de gang of dicht bij de ingang ligt, moet beter tegen slijtage, vuil en schoenen kunnen dan een tapijt dat in de woon- of slaapkamer ligt. In dit geval zou bijvoorbeeld een tapijt van robuuste natuurlijke vezels aan te raden zijn. Andere ruimtes hebben weer andere eisen: zo moet een mooi tapijt voor de keuken natuurlijk ook robuust zijn (een model van sisal is een goede mogelijkheid), maar hier is men toch vaak op zoek naar een design tapijt met een patroon dat bij het thema van de kamer past. Hiervoor bestaan er moderne keukenlopers, die een passend patroon hebben en tegelijkertijd robuust en onderhoudsvriendelijk zijn. Een ander punt waar rekening mee moet worden gehouden bij het kiezen van een tapijt is het optische effect dat het tapijt op de kamer heeft. Een grijs tapijt biedt veel creatieve vrijheid en kan met bijna elke woonstijl worden gecombineerd. Bij bonte varianten is men meer beperkt wat de verdere inrichting van de ruimte betreft, omdat de kleuren van de moderne tapijten ideaal gesproken ook in andere woonaccessoires moeten worden teruggevonden. Maar niet alleen de stijl en kleur van het meubilair is bepalend. In kleine en donkere ruimtes is het aan te raden om een wat lichter model te kiezen, omdat heldere kleuren licht reflecteren en een vergrotende werking hebben. In een grote kamer kan een donker tapijt daarentegen warmte en gezelligheid creëren. Daarnaast speelt natuurlijk ook de vorm nog een rol: moet het een rond tapijt zijn of toch liever rechthoekig, langwerpig of vierkant?

  On trend: moderne vloerkleden voor de woonkamer


  Een modern vloerkleed voor de woonkamer onderstreept de charme van je kamer. Het verrijkt je woonkamer als een stijlvol statement stuk of kan dienen als wooneiland om afzonderlijke ruimtes visueel te scheiden. De kleur- en designselectie van moderne vloerkleden voor de woonkamer is divers en prachtig: kijk vandaag nog online bij benuta en ontdek modellen in zachte natuurtinten, levendige kleuren of in monochrome zwart-wit stijlen. Kies een vloerkleed voor de woonkamer met een moderne look en combineer het gemakkelijk met je interieurstijl. Of het nu gaat om een klassiek interieur, minimalistische flair of een levendige sfeer in trendy kleuren - het woonkamer vloerkleed laat de kamer er moderner en vriendelijker uitzien. Welk ontwerp je ook kiest, geef uitdrukking aan je individualiteit met een geweldig vloeraccessoire!

  Flokati vloerkleden


  Flokati is, strikt genomen, een speciaal Grieks meubelstuk dat al eeuwenlang op dezelfde manier wordt gemaakt. Traditioneel worden flokati gemaakt van ruwe (schapen)wol en worden ze gekenmerkt door een zacht oppervlak en een relatief harde textuur. Door hun extreem ruige en uiterst knusse uiterlijk en textuur werden ze erg populair in de jaren 1970. Tegenwoordig worden machinaal vervaardigde shaggy tapijten ook flokati tapijten genoemd. Hoewel dit technisch gezien niet correct is, wordt de term nu als synoniem beschouwd. Wat het eindproduct betreft, wordt het verschil vaak als irrelevant beschouwd, aangezien de oorsprong of traditionele naam niet van primair belang is. Wat belangrijker is, is de gezellige uitstraling van shagtapijten en het productieproces dat de robuustheid van het product garandeert. Deze eigenschappen worden ook zeer gewaardeerd door benuta - ongeacht of het tapijt flokati, shagtapijt of shagtapijt wordt genoemd. Al onze shagtapijten zijn geschikt voor vloerverwarming en zijn vooraf getest op kwaliteit. Je kunt dus met een gerust hart kiezen voor kwaliteitstapijten van wol, maar ook voor modellen van andere materialen - je vindt veel verschillende shagtapijten in ons uitgebreide assortiment.

  Veelgestelde vragen over moderne tapijten

  1) Hoe verzorg en reinig ik moderne tapijten op de juiste manier?

  Een goede verzorging van je tapijt is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van je moderne tapijt. Regelmatig stofzuigen voorkomt dat stof, vuil en etensresten in de tapijtvezels dringen. Let vooral op stofzuigen met de nerf mee om strepen te voorkomen. Controleer altijd het label van het tapijt en de informatie van de fabrikant voordat je vlekken reinigt en verwijdert. Deze kunnen aanzienlijk verschillen en vereisen speciale maatregelen.

  2) Waarin verschillen vlakke weefsels, kortpolige tapijten, hoogpolige tapijten en langpolige tapijten van elkaar?


  De pool van een tapijt is niet alleen bepalend voor de gezelligheid, maar verdeelt het ook in verschillende categorieën: Hoe langer de pool, hoe gezelliger en zachter het is. Dit maakt het echter ook gevoeliger voor vuil en iets moeilijker schoon te maken. Huisdiereigenaren kunnen daarom beter kiezen voor een kortpolig tapijt en degenen die het graag knus en knuffelzacht hebben, kunnen beter kiezen voor een modern tapijt met een langere pool. Vlakgeweven modellen zijn bijzonder geschikt voor buitengebruik, omdat ze robuuster en weerbestendiger zijn en tegelijkertijd weinig tot geen water opnemen. We hebben de poolhoogtes van moderne tapijten op een rijtje gezet om je te helpen beslissen of ze hoogpolig, kortpolig of langpolig zijn:

  • Hoogpolige vloerkleden: deze hebben een poollengte tussen 1,5 en 5 centimeter. Alles langer dan 5 cm wordt geclassificeerd als langpolig of shaggy tapijt.

  • Kortpolige vloerkleden: Een poolhoogte van 1,5 cm of minder wordt een kortpolig tapijt genoemd.

  • Vlakgeweven vloerkleden: Deze tapijten hebben helemaal geen pool en zijn daarom bijzonder gemakkelijk schoon te maken.

  3) Wat is het verschil tussen handgeweven, handgetufte en machinaal vervaardigde tapijten?

  De meest kostbare en waardevolle tapijten zijn de klassieke oosterse tapijten, vooral Perzische tapijten en Gabbeh tapijten, die zeer uitvoerig met de hand worden geknoopt of geweven. De kwaliteit van de kleur en het materiaal van edele oosterse tapijten gaat zeer lang mee en zijn daarom deels onbetaalbaar voor de gewone klant. De beste oosterse tapijten worden beschouwd als kunstwerken en brengen op veilingen navenant hoge prijzen op. Bij handgetufte tapijten daarentegen wordt poolgaren van natuurlijke vezels, synthetische vezels of een mix van stoffen in plukjes met behulp van een gaspistool aan de achterkantstof bevestigd. Dit maakt de tapijten goedkoper en ook gemakkelijker te onderhouden. Tot slot zijn er de machinaal vervaardigde modellen, die dankzij de nieuwste technologie zelfs de meest ingewikkelde tapijtpatronen kunnen hebben en tegelijkertijd steeds kwalitatiever en betaalbaarder worden.