Skip
Gratis verzending vanaf 100€: momenteel ongeveer
 • Home>
 • berber tapijten
 • Berber vloerkleden

  96 Producten

  96/96 Resultaten

  Berber vloerkleden: een symbiose van klassiek & stijl

  Berber vloerkleden maken deel uit van een klassieke tapijtstijl die oorspronkelijk werd ontworpen volgens de traditionele knooptechnieken van de Noord-Afrikaanse nationale groep Berber. Deze uitgebreide handwerken zijn geproduceerd in Marokko, Tunesië en Algerije en dankzij hun onderscheidende stapelstructuur blijkt bijzonder robuuste en langdurige eigenschappen.

  Traditionele Berber tapijten en andere klassieke tapijten zoals Nepal tapijten of Berber vloerkleden waren meestal wol tapijten, aangezien ze aangenaam warm en bijzonder gemakkelijk om te zorgen voor. Tegenwoordig is de dichte, zachte stapel echter niet alleen van hoogwaardige wol, maar ook bijvoorbeeld van knuffelvezels zoals een tapijtloper.

  Moderne Berber vloerkleden

  Een modern Berber tapijt is gebaseerd op zijn Noord-Afrikaanse wortels en combineert met klassieke en moderne interieurs. De mix van traditionele nomadische tapijten en moderne meubels is een speciale blikvanger, die lang geduurd wordt met zijn tijdloze schoonheid.

  Berber tapijten zijn relatief eenvoudig in kleur - ondergedompeld in aardige beige en delicate grijze tinten, ze vervoeren een natuurlijke sfeer en een samenhangend leefconcept. De patronen van Berber tapijten zijn ook tijdloos ontworpen. Zowel hoogpolige tapijten en kortpolige tapijten zijn geschikt voor zulke eenvoudige ontwerpelementen en maken ze bijzonder aantrekkelijk. Gestreepte tapijten zijn ook typisch en combineren vaak traditionele rhombussen met subtiele lijnen.

  Hoe de Berberlook stijlvol tot zijn recht komt

  Berber tapijten zijn een klassieke stijl en creëren een charmante symbiose van traditionele ontwerpen en een moderne look. Dankzij de meestal neutrale kleuren in beige of crème kun je ze combineren met veel verschillende inrichtingsstijlen - als spannend contrast of om je klassieke interieur te benadrukken. Onze Berber stijlen zien er stijlvol uit in veel kamers, zoals de:

  Slaapkamer: Kies een Berber vloerkleed met een hoge pool om de dag zacht te beginnen. Het aangenaam zachte materiaal geeft je het gevoel dat je op wolken loopt. Combineer het met kussens of andere accessoires in Berberstijl om de look perfect af te ronden.
  Woonkamer: Een hoogpolig exemplaar is ook hier ideaal voor de perfecte knusheidsfactor. In beige of crème, rood, blauw of zwart: er zijn geen grenzen aan de kleurstelling van de kamer. Je kunt ook kiezen voor een Berber tapijt met een korte pool voor een rustieke look.
  Hal: Een Berber creëert een vriendelijke en uitnodigende sfeer in de entree. Zorg er wel voor dat je niet met schoenen op het model loopt en dat je het regelmatig uitklopt.

  Koop Berber vloerkleden online bij benuta

  Ontdek traditionele en moderne Berber vloerkleden en vele andere oosterse vloerkleden online bij benuta en versier je vloer met de fascinerende kunstwerken van zachte materialen! Je vindt prachtige stukken in veel verschillende vormen, populaire maten en stijlvolle kleuren. Kies nu je favoriet en laat het snel en gemakkelijk bij je thuis bezorgen. Als je het Berber tapijt toch niet mooi vindt, is dat geen enkel probleem! Je kunt het gewoon binnen 60 dagen zonder vragen terugsturen.

  Veel plezier met winkelen en rondkijken!