Skip
Gratis verzending vanaf 100€: momenteel ongeveer
 • Home>
 • kelim tapijten
 • Kelim vloerkleden

  66 Producten

  66/66 Resultaten

  Kelim vloerkleden: traditie ontmoet moderniteit

  Kelim vloerkleden behoren tot de klassieke of oosterse vloerkleden en zijn ontstaan uit het eeuwenoude vakmanschap van nomadenvolken. Ze behoren tot de bekendste en waarschijnlijk populairste oosterse vlakke weefsels. Berber vloerkleden en Gabbeh vloerkleden zijn ook traditionele tapijten die, net als de kilim, werden ontworpen door nomadische volkeren. Kelim tapijt oorspronkelijk uit het hedendaagse Iran en Afghanistan, waar ze meestal door vrouwen gemaakt werden met behulp van weefgetouwen. Als een sisal tapijt wordt een traditioneel Kelim tapijt gekenmerkt door zijn stevige, vlakke structuur, waardoor het bijzonder robuust en makkelijk om te verzorgen is. 

  Over generaties hebben Kelim tapijten overleefd met individuele geweven patronen door de kunst en technologie van het weven van moeders naar hun dochters over te brengen. Aangezien deze traditionele Kelim tapijten een afspiegeling waren van het nomadische leven, werden ze vaak ontworpen met motieven van dieren planten die eenvoudig en toch zeer individueel waren. Aangezien wollen tapijten bijzonder warmte-isolerende eigenschappen hebben, zijn Kelim tapijten meestal gemaakt van schapenwol of geitenhaar.

  Moderne kelim vloerkleden

  Moderne kelim tapijten zijn geïnspireerd op traditionele motieven en versieren nog steeds elk interieur met hun klassieke ontwerpen. Deze worden aangevuld met moderne elementen en vormen dus een bijzonder indrukwekkend deel van de ethno-look, die zeer populair is en waarvan de diversiteit van patronen en kleuren net zo mooi is als de Kelim tapijten. Omdat het ontwerp vaak in aardse tinten gehouden wordt, heeft Kelims een natuurlijke, rustgevende atmosfeer en een harmonieuze sfeer creëren. Deze moderne accessoires bieden ook een breed scala aan toepassingen, bijvoorbeeld als tapijtlopers in de gang of als keukenlopers.

  Hoe kelim vloerkleden op de juiste manier stylen

  Een kelimtapijt brengt de trendy etnische stijl in huis. Vaak in de kleuren rood, bruin en oranje, brengen deze stukken warmte en gezelligheid in je kamer. Kies een katoenen kelim voor de slaapkamer om de dag zacht en gezellig te beginnen. Vloeraccessoires met franjes zien er geweldig uit in de hal - ze maken je entree vriendelijk en levendig. En wat dacht je bijvoorbeeld van een crèmekleurige kelim in de woonkamer in een groot formaat van 300x400 cm? Er zijn geen grenzen aan het ontwerp. Je kunt spelen met kleuren en vormen, maar ook met dessins. Blader online en ontdek:

  • Speelse kilim vloerkleden met franjes

  • Moderne stukken in beige, crème en bruin

  • Klassieke kelimstijlen in rood, oranje en geel

  • en nog veel meer leuke looks!